Полски сладкиш с бишкоти и нежен крем
Рейтинг: Сложност: Изпробвана: 1 Любима на 16 готвача |
Снимката е добавена от Alouette
Необходими продукти
- • 220 г продълговати бишкоти
- • 700 мл високомаслено кисело мляко (4. 6 %, 6% или най-добре 10% масленост)
- • 200 мл течна сметана (30% масленост)
- • 2 пудинга на прах с вкус ванилия
- • 1/2 ч.ч. слънчогледово олио
- • 1 ч.ч. захар
- • 5 бр. яйца
- • настърган шоколад за украса (по желание)
Начин на приготвяне
Приготвяме форма за печене с размери 40х24 см и височина 6 см. Постиламе я с хартия за печене. Нареждаме бишкотите една до друга, само на един етаж. Оставяме настрана.
Приготвяне на крема: разделяме жълтъци и белтъци в две различни купи. Жълтъците нека да са в по-голяма купа.
Смесваме жълтъците с 1/2 ч.ч. захар. Бъркаме с миксера доста – докато сместа започне да побелява. После добавяме киселото мляко, олиото, пудингите (пудингът не се приготвя според инструкциите, а го изсипваме така – както е на прах), сметаната. Бъркаме още с миксера, докато сместа стане хомогенна и с добра консистенция (консистенция на крем).
Преминаваме към другата купа, където са белтъците. Започваме да бъркаме с миксера, като постепенно добавяме останалата 1/2 ч.ч. захар. Бъркаме доста, докато станат на сняг (ако сте начинаещи в кухнята, поинтересувайте се от интернет за правилата за перфектни белтъци на сняг - има някои уж простички, но много полезни съвети как да ви се получат добре белтъците на сняг).
След това добавяме постепенно разбитите на сняг белтъци към първата смес (тази с жълтъците и всички други продукти), но не използваме вече миксер, а смесваме постепенно, бавно, на ръка с обикновена лъжица (силиконова шпатулка най-добре).
Разстиламе крема върху вече приготвените бишкоти във формата за печене. Печем 65 минути на 160С градуса с вентилатор или на 180С градуса без вентилатор (все пак си наблюдавайте сладкиша, разбира се, фурните пекат различно), като НЕ загряваме фурната предварително (ако фурната Ви загрява по-бавно, вземете го предвид при времетраенето на печенето). Фурната нека е на режим загряване и отгоре, и отдолу. Аз лично пекох с вентилатор, но следващия път бих пробвала без.
Когато сладкишът е готов и изстинал, може да настържете шоколад отгоре, ако желаете.
Приготвяне на крема: разделяме жълтъци и белтъци в две различни купи. Жълтъците нека да са в по-голяма купа.
Смесваме жълтъците с 1/2 ч.ч. захар. Бъркаме с миксера доста – докато сместа започне да побелява. После добавяме киселото мляко, олиото, пудингите (пудингът не се приготвя според инструкциите, а го изсипваме така – както е на прах), сметаната. Бъркаме още с миксера, докато сместа стане хомогенна и с добра консистенция (консистенция на крем).
Преминаваме към другата купа, където са белтъците. Започваме да бъркаме с миксера, като постепенно добавяме останалата 1/2 ч.ч. захар. Бъркаме доста, докато станат на сняг (ако сте начинаещи в кухнята, поинтересувайте се от интернет за правилата за перфектни белтъци на сняг - има някои уж простички, но много полезни съвети как да ви се получат добре белтъците на сняг).
След това добавяме постепенно разбитите на сняг белтъци към първата смес (тази с жълтъците и всички други продукти), но не използваме вече миксер, а смесваме постепенно, бавно, на ръка с обикновена лъжица (силиконова шпатулка най-добре).
Разстиламе крема върху вече приготвените бишкоти във формата за печене. Печем 65 минути на 160С градуса с вентилатор или на 180С градуса без вентилатор (все пак си наблюдавайте сладкиша, разбира се, фурните пекат различно), като НЕ загряваме фурната предварително (ако фурната Ви загрява по-бавно, вземете го предвид при времетраенето на печенето). Фурната нека е на режим загряване и отгоре, и отдолу. Аз лично пекох с вентилатор, но следващия път бих пробвала без.
Когато сладкишът е готов и изстинал, може да настържете шоколад отгоре, ако желаете.
Рецептата е добавена от Alouette на 26 Ноември 2015 г.
Рецептата е участвала в конкурс Рецепта на месец Декември '15 [Десерти] |
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 1 induran33 [Изпробвал рецептата] | Стана много вкусен. Благодаря за рецептата.
[Изпробвана] | 13 Дек 2020 |
снимки от Alouette [Автор на рецептата] |
26 Ное 2015 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.