Полски сладкиш с кайсии

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Полски сладкиш с кайсии1 / 2
08/08/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8-10 парчета
"Колекцията ни с любими плодови сладкиши току що се увеличи с още един"

Необходими Продукти

  • кайсии - 500 - 600 г
  • захар - 200 г
  • захар - 50 г пудра
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 100 г
  • брашно - 100 г
  • бишкоти - 8 бр.
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените кайсии се сваряват за 5 минути във вряща вода, за да омекнат. Отцедете ги и ги пасирайте, след което прибавете и захарта на кристали.

Жълтъците се смесват отделно с пудрата захар, последователно добавяте и разтопеното масло, брашното и смачканите бишкоти. Разбъркайте хубаво с миксер, прибавете пюрето и бъркайте още малко.

Най-накрая се добавят внимателно разбитите на сняг белтъци и се обърква внимателно с дървена лъжица.

Изсипете сместта за сладкиша в намазнена тава и изпечете за 30 минути в умерена фурна.

Оставете готовия сладкиш да се охлади и го украсете със сметанови розички. По желание поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
45
31
20
10
Дай твоята оценка: